Vanhemmille

Okariino.fi on Suomen yleisten kirjastojen yhteinen elämyksellinen mediapuisto 3-6-vuotiaille lapsille. Se esittelee kirjastojen lapsille tarjoamia mediasisältöjä, kuten kirjoja, lehtiä, musiikkia, pelejä ja elokuvia. Okariinosta löytyy myös medialauluja, -loruja sekä -pelejä. Palvelussa lapset voivat tutustua eri mediasisältöihin ja -välineisiin interaktiivisesti sekä tarinallisten kehysten ohjaamina ja pelillisten toimintojen kautta. Lapsi voi tutustua sivuston kautta turvallisesti internetin ja mobiilin maailmaan.

Okariino.fi:n puistomaisemassa liikutaan sisältöihin ja toimintoihin aktiivisia maisemaelementtejä klikkaamalla. Maiseman rinnakkaisnäytöille siirrytään nuolinäppäimillä. Okariinon päähahmo on Okariino-Olli, okariinopilliä soitteleva poika. Olli esiintyy Okariinon jokaisella näytöllä ja opastaa käyttäjää ääniohjein. Olli seikkailee Okariinon puistomiljöössä käyttäjän kanssa ja löytyy jokaisen näytön oikeasta alakulmasta.

Käyttöohje pdf-tiedostona: Okariino-ohje.pdf

Okariino.fi:n kirjavinkit, kirjailija- ja runoilijavierailut on siirretty Kirjasampo.fi:hin. Kirjavinkit löytyvät teossivuilta ja kirjailija- ja runoilijavierailut linkitettyinä kirjailijoiden tietoihin. Kirjasammon Sivupiiristä löytyy lasten- ja nuortenkirjallisuuden esittelyitä, kirjahyllyjä, uutisia, kirjallisuusvideoita ja päivän täkyjä, tervetuloa Sivupiiriin!

Lisätietoja lasten mediakasvatukseen liittyvistä asioista:

Lisätietoja kirjastoista:

Kirjastot.fi
Okariino.fi on osa Kirjastot.fi-palveluita ja sen tuottaa Kirjastot.fi-toimitus.
Verkkopalvelun käsikirjoitus, luova sisältö ja äänimaailma Kiara Oy ja Laulau Oy.